In 1949 ontwierpen en bouwden Charles en Ray Eames hun eigen woning in Pacific Palisades, als onderdeel van het Case Study House Program, dat werd gesponsord door het Arts and Architecture Magazine. Hun ontwerpen en innovatieve manier van materiaalgebruik maakte dit huis een van de meest belangrijke naoorlogse residenties ter wereld. Het is echter hun bijzondere stoelenlijn die tot op de dag van vandaag een van de meest revolutionaire iconen uit de jaren 50 is die de wereld heeft veranderd. Het is dan ook geen toeval dat de Eames DSW geen gelijke heeft, maar wel tal van replica’s.

Eames stoel dsw

Een veelzijdig meubelstuk

Wie op zoek is naar een designerstoel die zijn of haar woning complimenteert, moet zeker een authentieke Eames DSW overwegen! Deze prachtige stoelen zijn werkelijke pronkstukken in elke woonkamer. Maar ze zijn vooral ook zeer geschikt als eetkamerstoelen. ‘DSW’ staat namelijk voor ‘Dining height Side chair Wood.’ De Eames DSW stoelen passen uitstekend in iedere moderne inrichting. Het zal u wellicht ook aanspreken hoe praktisch deze stoelen zijn. Ze zijn erg licht en daardoor gemakkelijk te verplaatsen. De stoelen zijn ook erg compact, waardoor ze zelfs in kleine moderne ruimtes hun plek kunnen vinden. Laat u echter niet misleiden door het formaat van deze stoelen – door hun gedurfde, organische vormen zullen ze wel meteen opvallen. De organisch gevormde zitschalen van een vuilafstotend materiaal gemaakt, waardoor ze heel makkelijk schoon te maken zijn. U heeft er vrijwel geen werk aan! De stoelen zijn ook nog eens erg duurzaam – ze gaan niet snel kapot en kunnen daarom een leven lang mee. De kans is groot dat uw Eames DSW er over twintig jaar nog precies zo goed uitziet als op de dag dat u haar gekocht heeft. Kortom, wanneer u gaat voor modern, design en praktisch, dan zal de Eames DSW u zeer goed bevallen.

Varianten

Om uw collectie Eames DSW stoelen een extra warme, huiselijke uitstraling te geven, kunt u (wanneer u een officiële Eames DSW bij Vitra aanschaft) tevens kiezen voor een gepolsterde versie. Hierbij zijn de zitschalen bekleed met een luxe overtrekstof, welke in maar liefst 13 verschillende kleuren verkrijgbaar is. De kleuren zijn uitstekend te combineren met de 8 verschillende kleuren van de zitschaal. U kunt met de kleuren chocolade/grijs, cognac, oranje, grijs, rood/oranje, donkergrijs, rood/champagne, nero/chocolade, cognac, avocado, rood/cognac en petrol/chocolade alle kanten op wat betreft de kleurstelling van uw Eames DSW. De polstering wordt door middel van een boordsel, dat in wit of zwart komt, aan de zitschaal bevestigd.

“The details are not the details. They make the design.” – Charles Eames