Eames DSW wit bestellen

De Eames DSW wit in een houten, minimalistisch interieur

De Eames DSW is een klassiek model dat u nog vaak terug zal zien in vele interieurs. De naam en faam van dit model in de desbetreffende kleur is geen mysterie: het speelse model van het onderstel past uitzonderlijk goed bij de puristische zitting. Daarnaast is wit de kleur van de simpliciteit: het past werkelijk waar in elk interieur. Echter, om een bepaald doel te bereiken in een interieur zult u zich altijd de vraag moeten stellen welke sfeer u creëren. De stoel is heeft immers twee zijden: enerzijds is het een stoel die ontworpen is in het retro-tijdperk en anderzijds is het een stoel die toch ietwat futuristisch oogt en een tijdloos karakter heeft. Welke kant kiest u?

Eames DSW wit als retro eetkamerstoel

eames dsw wit kopen

Eames DSW wit in een retro interieur

De jaren ’60 worden gekenmerkt door zowel minimalisme als het gewaagd combineren van meubilair. Omdat de witte DSW zo veilig oogt, kan deze makkelijk geplaatst worden in een dergelijk uitgesproken interieur, zonder snel een interieur-blooper te begaan. Om een beetje lef te tonen kunt u uiteraard gaan voor een combinatie van witte stoelen met andere kleuren stoelen. Om de retro touch aan het plaatje te geven kunt u kiezen voor een prachtig perzisch tapijt en zet u de DSW stoelen aan een simpele houten tafel, omringd door meer houten meubilair en retro objecten. De stoel is een kindje van het retro-tijdperk en zal derhalve een thuiskomen ondervinden wanneer geplaatst in een retro context.

Eames DSW wit online kopen

Eames DSW wit in een modern interieur

Eames DSW als modern object

Hippe tijdschriften als VT wonen staan er vol mee: de witte DSW in een moderne huis- en eetkamers. Het is een bewijs dat met de witte DSW alle kanten op valt te gaan en dat deze, vanwege de enigszins futuristische vormgeving, juíst uitstekend te plaatsen is in een interieur dat helemaal je van het is. Zo kunt u de witte DSW bijvoorbeeld uitstekend plaatsen aan een prachtig minimalistisch glazen tafel, gecombineerd met een kroonluchter die het licht in uw kamer in volle glorie doet reflecteren. Hang nog eens een modern schilderij aan de muur en u heeft de ultieme moderne eetkamer.

Een consensus tussen modern en retro

Niet te ontkennen valt dat de Eames DSW wit een meubelstuk is dat niet onder één categorie interieurstijlen valt te scharen. Het is een stoel die zijn charme ontleent aan zowel de moderniteit als het historiciteit. Derhalve is de stoel ook perfect te plaatsen in een interieur dat zowel oud als nieuw verenigt. Denk aan een interieur waarin een retro kast staat, gecombineerd met een futuristische houten lamp en een lange houten eettafel, rustend op een modern tapijt met een abstracte vormgeving: de mogelijkheden zijn eindeloos. Feit is dat zowel de kleur als het model tijdloos en flexibel is, dus wat u ook doet, de witte Eames DSW faalt nooit! De Eames DSW wit als replica is hier te bestellen.