Je hebt hem vast wel eens gezien, de Eames DSW eetkamerstoel. Een prachtig ontwerp van Eames waarbij zitten een waar genot is. Een mooie designstoel onder je kont zal niemand heel vervelend vinden. Laten we eens kijken naar de details van de Eames DSW zoals materiaal, vormgeving, verbindingen en kleuren.

details-van-de-eames-dsw

Bron: my-furniture

De details van de Eames DSW: de vorm

De vorm van de Eames DSW is een op het menselijk lichaam bepaalde vorm die ervoor zorgt dat je lekker kunt zitten. Het zitkuipje is afgestemd op de menselijke maat maar ook het onderstel. De hoogte bijvoorbeeld, is voor de meeste mensen de perfecte maat om comfortabel te kunnen zitten.

details-van-de-eames-dsw

Bron: my-furniture

De details van de Eames DSW: het onderstel

Het onderstel van de Eames DSW is op een bijzondere manier in elkaar gezet. De vier houten poten zijn verbonden door middel van een innovatieve constructie gemaakt van staal. Dit is door middel van schroeven en afdek doppen verbonden met de poten en dus met het zitkuipje.

details-van-de-eames-dsw

Bron: nest

De details van de Eames DSW: het materiaal

Waar wordt de Eames DSW eigenlijk van gemaakt? De details van de Eames DSW kunnen alleen maar zo bijzonder zijn als je materiaal gebruikt dat hiervoor geschikt is. Het zitkuipje wordt gemaakt van UV-bestendig Polypropyleen , de houtsoort voor het onderstel is esdoornhout en het frame daartussen wordt gemaakt van RVS.

details-van-de-eames-dsw

Bron: place-furniture

De details van de Eames DSW: kleuren

Het leuke aan de Eames DSW is dat je de kleuren kunt kiezen die jij graag wilt. Er zijn ontelbaar veel kleuren verkrijgbaar en deze kun je allemaal met elkaar combineren om tot een speels interieur te komen. Bijvoorbeeld rood met wit en grijs? Of juist geel, groen en blauw bij elkaar? Alles is mogelijk!